Groentenwinkel & fruitwinkel te Geel

We verwelkomen u graag in onze nieuwe winkel tussen Mol & Geel! FreshFood tracht altijd te zorgen voor de kortste en snelste weg tussen producent en eindverbruiker. Daarom rijden we dagelijks voor dag en dauw naar diverse veilingen en importcentra's in België. FreshFood is een totaal-leverancier van verse groenten en fruit voor professionele grootverbruikers én particulieren, en staat voor kwaliteit, een uitgebreid aanbod en een doorgedreven service.

Kwaliteitsproducten

Flandria

Fresh Food geeft op gebied van groenten de voorkeur aan inlandse groenten met het keurmerk Flandria, deze groenten worden door ons eigen team aangekocht op de diverse veilingen over gans Vlaanderen. Flandria is hét kwaliteitslabel voor groenten en fruit. Het wordt gebruikt door de 6 belangrijkste groente- en fruitveilingen. Sinds de oprichting in 1995 geeft het Flandria-label een meerwaarde aan verse producten. Het keurmerk garandeert milieubewuste teelt, kwaliteit én versheid.

Het verhaal van Flandria begon met tomaten en witloof. Ondertussen zitten er al meer dan 55 verschillende producten onder het label. Enerzijds bestaat het assortiment uit typisch vollegrondsgroenten zoals witloof, spruiten, asperges, enz. Langs de andere kant siert het kwaliteitslabel ook meer 'zuiderse' producten, zoals paprika, courgettes, aubergines Die worden dan bij ons in de serre geteeld. De kernwoorden bij het telen van Flandria-producten zijn: respect voor het milieu, hygiëne en kwaliteit. Als het gaat om serregroenten, zoals tomaten of komkommers, dan worden hommels ingezet voor de bevruchting. Enkel producten van topkwaliteit, met een perfecte smaak en onberispelijk uiterlijk, krijgen het Flandria-keurmerk toegekend. Aan het kwaliteitslabel herkent men de jarenlange inspanningen van de telers en het efficiënte kwaliteitsbeleid van de veilingen.

De Flandria-producten worden in de veilingen dagelijks gecontroleerd op kwaliteit en sortering. De telers krijgen op regelmatige tijdstippen bedrijfsaudits en worden dan op hun productievoorwaarden gecontroleerd. Het kwaliteitssysteem wordt gecontroleerd door erkende instellingen. Bovendien garanderen de analyses van het onafhankelijke labo de voedselveiligheid van de producten. De Flandria-producten staan bekend voor hun sappige smaak en versheid. Verser kan ook niet: Flandria groenten en fruit liggen al in de winkel na 1 dag. De teler oogst zijn product 's ochtends en brengt het in de namiddag naar de veiling. Daar wordt het opgeslagen in koelcellen tot de klokverkoop de volgende morgen. Dan worden ze onmiddellijk op koelvrachtwagens geladen en naar de winkelpunten gebracht. Dankzij het ultramoderne verkoopsapparaat en de vlotte werking gebeurt het afleveren van de producten door de teler, de kwaliteitscontrole, de verkoop en het verladen op de meest snelle en efficiënte wijze. Flandria groenten en fruit: zó vers. Dat zie je, dat proef je!


Truval

Fresh Food geeft op gebied van fruit de voorkeur aan inlands fruit met het keurmerk Truval, dit fruit worden door ons eigen team aangekocht op de diverse veilingen over gans Vlaanderen. TRUVAL is het keurmerk van het beste inlandse fruit : 20% van het door de Belgische Fruitveiling verhandeld fruit beantwoord aan de strenge eisen van dit absolute topmerk. TRUVAL is met immense voorsprong marktleider in België. De scherpste normen worden gehanteerd op het vlak van teeltmethodes, hygiëne, voedselveiligheid, interne kwaliteit van de vruchten (o.a. rijpheid, suikergehalte, hardheid) en de externe kwaliteit (o.a. gaafheid van de schil, kleur).

TRUVAL is het meest gecontroleerde merk. Alvorens in aanmerking te komen voor het label TRUVAL, wordt al ons fruit in elk stadium (van boom en bodem tot het afgewerkte product dat de Belgische Fruitveiling verlaat) zeer nauwgezet gecontroleerd. Deze controles gaan veel verder dan wat bij wet voorzien is. TRUVAL-fruit is gegarandeerd een product van milieubewuste teelt. Daarnaast voldoen de producten ook aan de de eisen van de zogenaamde "geïntegreerde teelt".


Haspengoud

Haspengoud is het paradepaardje van de fruittelers van Haspengouw. Dit label wordt enkel toegekend aan de allerbeste appel- en peervariëteiten. Ook aardbeien, frambozen, bessen en kersen worden onder Haspengoudkwaliteit aangeboden. Het Haspengoudfruit wordt dagelijks gekeurd op basis van versheid, grootte, vorm, hardheid, kleur en schilkwaliteit. Het staat voor een onberispelijke presentatie in nieuwe kisten en voorzien van kistenkaarten.

Fresh Food volgt steeds het seizoensgebonden aanbod van de markt ! Wij gaan uit van kwaliteit en natuurlijke beschikbaarheid, niet van consumentenvraag en trends. Om de beste smaak, kwaliteit en houdbaarheid te waarborgen dient men de verschillende groenten- en fruitsoorten binnen hun natuurlijke periode te respecteren. Naast inlandse groenten- en fruitsoorten bieden we een groot aanbod aan Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse exotische producten zoals ocra's, yams, sweet potato, pilipili, plantin (bakbanaan), ... Ook een uitgebreid assortiment kruiden is standaard voorradig. Alle exotische groenten en fruit kunnen via onze groothandel worden besteld, indien ze beantwoorden aan onze kwaliteitseisen.